;

 

Mo$qUiTo

Üdv!

A videó előtt egy fegyver ismertetést kaptok tőlem. Melynek témája, igen Denny örömére,

 

az UMP.45 lesz.

 

Ezt a fegyvert a német Heckler und Koch [HK] gyár tervezte, kik olyan híres fegyverek sorát tervezték, és gyártották, mint a G3, a PSG1-es mesterlövész-puska, vagy az MP5-ös géppisztoly. Eme fegyvert úgy is szokták emlegetni, mint a második világháború két géppisztolyának, a Thompsonnak, és az MP40-nek, illetve a modern MP5-nek a keresztezése. Az állítás nem alaptalan. Az UMP (azaz Universal-Machine-Pistol) a Thompson híres, nagy erejű, .45-ös ACP lövedékét tüzeli, míg a tűzgyorsasága szinte megegyezik az MP40-ével. Az MP5-től örökölte az ergonómikus formát, és a könnyű tömeget. Természetesen a tokban, és a markolatban kiterjedten használnak műanyagokat. A HK új géppisztolyát elsősorban személyi védelmi fegyver (PDW) szerepkörben, illetve a rendőri egységek használják, de rendszeresítette számos különleges egység is. (mint pl. a Navy SEALs) Tára egyenes lefutású, 25 töltényes. (az MW2 MP-ben 32 töltényes tára van) Zárszerkezete érdekes módon csukott zárpozicíóból tüzel, ám szabad tömegzáras. Ez a géppisztolyoknál szokatlan megoldásnak tekinthető. A fegyver több sínnel is rendlekezik, így a kiegészítők széles palettájáról válogathat a katona. Az UMP több változatban is létezik. Az UMP.40 a .40-es Smith&Wesson lövedéket tüzeli, tárja 30 töltényes. Az UMP9 pedig a 9 mm-es Parabellum lövedékkel működik, és tárja szintén 30 lőszert fogadhat be. Mindkét változat 650 lövés/perces tűzrátával bír, az UMP.45 600 lövés/perces értékével szemben.

Tippek a fegyver hatékony használatához:

-Az UMP.45 tűzgyorsasága alcsony a többi géppisztolyhoz képest, ám nagy kaliberű lövedékei nagyon erősek. Rövid sorozatokkal 150 méteres távolságig biztosan célba talál, és 2-3 lövedékkel öl.

-A fegyver fém irányzéka zárt, és kisméretű. Ezt orvoslhatjuk egy lézeres irányzékkal, de a hangtompító is jó választás rá. Én az utóbbi megoldást ajánlom jobban.

-Az UMP- közkedvelt fegyver a rusholós class-okhoz. Könnyű, ugyanakkor nagyon erős, és viszonylag pontos fegyver, uralható visszarúgással. Többek között én is így használom.

Pozitívumok:                                                      Negatívumok:

-Nagy sebzés                                                      -Alacsony tűzráta

-Mobilis                                                               -Kategóriáján belül nagy visszarúgás, de még uralható

-Könnyen kitanulható, jól használható

Technikai adatok HK UMP.45

 

-Hossz: 690 mm kinyitott válltámasszal (450 mm csukottal)

-Csőhossz: 200mm

-Kaliber: .45 ACP

-Tömeg: 2.3 kg üresen

-Tárkapacitás: 32db lőszer (a valóságban 25)

-Gyártásban: 1999 óta

-Gyártó: Heckler und Koch GmbH, Németország

_______________________________________________________________________________________________

Remélem, tetszett a cikk:)

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://anomaly.blog.hu/api/trackback/id/tr832255586

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lajos Krisztián 2019.04.14. 04:38:54

Nem látom a szöveget csak a képet !
süti beállítások módosítása