;

Mo$qUiTo

Estét! Újabb MW2-es cikk következik. Melynek témája egy nem túl közkedvelt fegyver, az F2000-es gépkarabély lesz.

 

 Még anno, amikor 59-es lvl-en voltam, alig vártam ezt a fegyvert, mert úgy gondoltam, hogy ha a való-életben ez most a legmodernebb, akkor biztos egy űberfasza fegyót kapok majd a játékban is..Csalódást okozott, mivel pontossága kiábrándító, a csöve ugyanis 4 golyó ellövése után már az egekben van, csípőből pedig igen hatástalan. Ám a minap újra elővettem az F2000-et, adtam neki egy 2. esélyt. Nem tudom, lehet én szoktam meg, és a fegyver semmivel nem lett jobb, de a 2. alkalommal már sokkal jobban bevált, és a Rundown nevű mapon [egyik személyes kedvencem] sikerült Nuke-ot szereznem vele. Na, akkor lássuk a fegyver igazi történetét.

 

Ezt a modellt a híres belga FN Herstal* tervezői álmodták meg a 20. század utolsó 10 évében. Az inspirációt az amerikai XM29-es tervezet adta, aminek alapkövét az a gondolat adta, hogy a katona olyan fegyvert kapjon, amivel bármit meg tud semmisíteni, ami elé kerüljön. Azonban a terv kudarcot vallott, mert túl drága, és nem utolsó sorban nehéz volt ahhoz, hogy egy hadsereg rendszeresítse. A belgákat azonban ez nem zavarta, és folytatták az F2000 fejlesztését. Ők ugyanis nem arra mentek, hogy egy olyan mindent az egybe fegyvert alkossanak, hanem inkább arra, hogy egy olyan platformot tervezzenek, amire bármit fel lehet pakolni, amire a katonának szüksége lehet. Így a fegyver csöve, és irányzékai is cserélhetőek. Természetesen, felszerelhető gránátvetővel is, és a modern kívánalmaknak megfelelően bull-pup felépítésű, és tokja műanyag/kompozit anyagú. Egyedi megoldása az, hogy a bull-pup fegyverek egyik hátulütőjét, mégpedig azt, hogy a hüvelykivető[ha bal kézzel tüzelünk] az arcunk mellett lesz, úgy oldották meg, hogy egy furaton keresztül a hüvelyeket előre vezetik, ahol a fegyver kiejti azokat. Néhány sor, az F2000-es eddigi karrieréről. Az utolsó teszteket 2001-ben fejezték be, és még ugyanebben az évben megindult a sorozatgyártás is. Rendszeresítésének mindössze egy dolog szab gátat: a fegyver ára. Egy lézeres irányzékkal ellátott F2000 "mindössze" 5000$-ba kerül, ezért érdekes belegondolni, hogy egy 5000 dolláros valamivel írtjuk az ellenfelet..Az F2000 60-as szinten válik elérhetővé, és mindjárt olvashatjátok, miért olyan közömbös számos player számára.

 

-Az F2000 sebzése valamivel nagyobb az M4A1-nél, Tűzrárája pedig azzal azonos, így eme téren számomra megfelelt.

-A fegyver legnagyobb hátránya az, hogy igen csak jelentős a cső ágaskodásra való hajlama, nehéz uralni. Ha ehhez hozzávesszük a zárt, diopteres fém irányzékokat, már alapból elég sok minden szól a pontosság ellen. Ezt kompenzálni lehet egy Red Dot Sight-al ami erre a fegyverre egyedi küllemet kapott, leginkább azt a 1,5x-es nagyítású belga távcsövet "másolja" ami a fegyver alap tartozéka a való életben.

-Szintén jó választás rá a hangtompító, ami így elfojtja a torkolat-tüzet, így a fém irányzékokat könnyeben használhatjuk.

 

Pozitívumok:                                                            Negatívumok:

-Nagy sebzés                                                       -Nagy visszarúgás

-Jó tűzgyorsaság                                                  -Elég pontatlan

-Egyedi red dot                                                     -Nem túl sokoldalú

-Mobilis

-Apróság. Nekem nagyon tetszik a fegyver kinézete.

 

Technikai Adatok FN F2000

-Hossz: 690mm

-Csőhossz: 400mm

-Kaliber: 5,56x45 NATO

-Tömeg: 3,6kg üresen

-Tárkapacitás: 30 lőszer

-Gyártásban: 2001 óta

-Gyártó: Fabrique Nationalie de Herstal.

 

______________________________________________________________________________________________________

 

Igen, ez az eddigi leghosszabb cikk:)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://anomaly.blog.hu/api/trackback/id/tr342255582

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása