;

Mo$qUiTo

No, mivel volt egy szabad fél órám, úgy döntöttem, megírom ezt a viszonylag rövid ismertetőt. Ez az első fegyver-ismertetés, ami egy másodlagos fegyvert fog bemutatni, még pedig nem mást, mint a PP2000-es mini-géppisztolyt.

Ezt a különleges kinézetű fegyvert már a rendszerváltás után tervezték meg Oroszországban. Céljuk az volt, hogy egy olyan fegyvert alkossanak, ami elég könnyű, és kicsit ahhoz, hogy akár egy aktatáskában is elférjen, de tűzereje elégséges legyen a 100-150 méterre álló célpontok ellen is. Zárszerkezete tulajdon képpen nem más, mint az AK sorozatból jól ismert gázdugattyús, gázelvételes, forgó zárfejes reteszelésű rendszer, egy kicsit lekicsinyítve. A gázdugattyú, [a cső felett] szabadon mozog, gyakorlatilag semmi nem védi a szennyeződésektől, és egyben ezt az alkatrészt kell hátrahúznunk a fegyver tűzkésszé tétele érdekében. a fegyver sátorvasa különlegesen nagy, és furcsa alakú, melyre azért volt szükség, hogy a ruha alól előrántva ne akadhasson bele semmibe, avagy így akár kesztyűben is gond nélkül használhatjuk a PP2000-est. Az igen korszerű anyagokból készülő fegyver tokja, és markolata is műanyag. Az orosz hadsereg nem rendszerezte, ám a Spetsnaz néhány alakulata használja, illetve kiterjedten alkalmazzák PDW[Personal Defence Weapon-Személyi Védelmi Fegyver] szerepkörben. Tippek a fegyver hatékony használatához:

 

-A PP2000 véleményem szerint kategóriáján belül igen pontosnak számít, ezért kevésbé pontos fegyverekhez, [pl. AK47] kitűnőkiegészítő.

-A fegyver tárkapacitása kicsit, 20 töltényes. Ha eléritek hozzá a kibővített tárakat [amihez ha jól emlékszem 250 frag kell] rakjátok rá, mert igen hasznos.

-A géppisztoly sebzése nem marad el kategória-társaitól. 5-6 lövedék elégésges ellenfelünk leterítéséhez, FMJ-vel, vagy Akimbo-val pedig igen halálos.

Pozitívumok:                                                              Negatívumok:

-Nagy sebzés                                              -Kicsi tárkapacitás

-Jól uralható                                               -Apróság: Szerintem ronda..De ez nem számít..

-Pontos

Technikai Adatok PP2000 PDW

Hossz: Kinyitott válltámasszal: 582mm Becsukott válltámasszal: 340mm

Csőhossz: 182mm

Kaliber: 9x19mm Parabellum [valószínűleg mintapéldányoknak, de készültek 9mm-es Makarov kaliberűek is.]

Tömeg: 1.4 kg üresen

Tárkapacitás: 20 lőszer

Tűzgyorsaság: 650 lövés/perc elméletben

Gyártásban: 2004 óta

Gyártó: KBP, Oroszország

_____________________________________________________________________________________________________

 

 


 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://anomaly.blog.hu/api/trackback/id/tr702255576

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása