;

Mo$qUiTo

A Desert Eagle .50AE

Nos, hát szerintem nincs olyan ember, akit egy kicsit is érdekel a haditechnika, vagy akár jártas a lövöldözős játékokban, az ne ismerné a Sivatagi Sast. Ezt a híres fegyvert izraeli mérnökök tervezték 1977,ben, ám az első jól működő prototípus csak 1981-re készült el. Eredetileg az izraeli védelmi erőket akarták vele ellátni, és a legfőbb szempont a tűzerő volt. Éppen ezért nagy kaliberű lőszerkhez tervezték, eredetileg a .357 Magnum revolver töltényhez. Éppen ezért a Desert Eagle-be gázdugattyús, gázelvételes zárszerkezet került, hogy elviselje a nagy erejű töltények hatalmas gáznyomását. Hamar kiderült azonban, hogy a fegyer katonai feladatokra teljesen alkalmatlan, ám még is elsöprő sikert aratott, még pedig a polgári, és a filmiparban. Az amerikaiak körében annyira népszerű lett, hogy egy 1000-es limitált szériát American Eagle néven hoztak forgalomba. Mai napig eme fegyver névjegye a csak revolverekre jellemző nagy kaliber [ma a fegyver legnépszerűbb kivitele az .50-es Action Express, de kapható .357 Magnum, .41 Magnum, .44 Magnum, .440 Cor-Bon kivitelben is. Ám pont ez a fegyver leggyengébb pontja. Mivel a legtöbb kivitel több lőszerre is átalakítható, könnyen felléphet anyag-fáradás, minek következtében a Desert Eagle csak megfelelő karbantartás mellett tartós fegyver. A CoD4-ben 43-as szinttől hgasználhatjuk a fegyvert, mely a legerőseb, legstílusosabb, és leg nagyobb visszarúgású pisztoly a játékban. Tanácsok a fegyver hatékony használatához:

-A Desert Eagle a legerősebb pisztoly a játékban. Éppen ezért jó kiegészítője például az AK47-nek, vagy az M14-nek, melyek Stopping Power nélkül is halálosak

-A fegyver csak korlátolt tárkapacitással rendelkezik, [7 töltény] és hatalmasat rúg hátra, ám ezt hatalmas sebzéssel kompenzálja. A sleight of hand-el, és nagyon gyors kattintásokkal azonban közelről még így is pusztítóbb, mint számos más fegyver. Ha valaki tudja használni, eszméletlen rush-t lehet vele letudni

-A Desert Eagle-re nem rakhatunk hangtompítót, [nem is lenne érdemes, mert a fegyver hangja egyszerűen eszméletlen] ezért hunter fegyverekhez nem ajánlott, mivel így eláruljuk magunkat.

-A fegyverhez kisebb tárkapacitása miatt arányosan kevesebb lőszert kapunk, mint a 15 töltényes tárral rendelkező M9. Éppen ezért a bandolier perk jól kompenzálja ezt.

A Sivatagi Sas leginkább rush fegyverekhez jó kiegészítő, mivel egy gyors akcióban könnyen diadalmaskodhatunk ellenfelünk felett kihasználva a fegyver halálos erejét. Hunter, és Sniper fegyverkehez nem ajánlott, mert nem rakhatunk rá hangtompítót. Tejlesítményét legjobban a Bandolier, a Sleight of Hand, és a Steady Aim perkekkel tudjuk fokozni.

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://anomaly.blog.hu/api/trackback/id/tr362255527

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása