;

Mo$qUiTo

Szevasztok!

A szavazás eredménye értelmében, a második cikk egy mutáns-jellemzés lesz a S.T.A.L.K.E.R. rovatba. A mai lény pedig a Snork lesz, egy gyakori humanoid mutáns, mely elég sok gondot okozhat számunkra a játék során.

Néhány adat a létrejöttéről: A Snork (nevét a német "Snorkel" szóból kapta, ami légzőcsövet jelent, ennek oka az, hogy a gázálarc teljesen beépült a légzőrendszerébe) létrejöttének lefolyásáról nem sokat tudunk, azt viszont, hogy mikből lettek ezek a szörnyek, nyilvánvaló. Az ukrán hadsereg kutató-alakulatai, akiket elsőként küldtek be a kritikus módon radio-aktív területekre, nem tudván, hogy védőfelszerelésük nem sokat használ a hatalmas dózisú sugárzás ellen. A kifejlett Snorkok külleméből azt lehet levonni, hogy elég hosszadalmas mutációk folyamata lévén válltak azzá, amivé, erre példa a fejükön lévő gázmaszk, mivel ez teljes egészében testük részévé vált, azon keresztül jutnak levegőhöz.

Testfelépítése: Mint azt korábban is írtam,a Snork legjellegzetesebb adottsága a fejére mutálódott gázmaszk, amin keresztül levegőhöz jut. Másik tényező, amiről könnyen azonosítható, a gerinc oszlopa, ami valószínűleg a sugárzás miatt megnövekedett izom tömeg miatt kiszakadt, és a szörny háta nyitott. Hátsó végtagjai az emberénél jóval erősebb, aminek köszönhetően akár 20-30 métereseket is képes ugrani. Más dolgokban egy sima katonának tűnhet, tekintve az egyenruha maradványaira, és a lény emberi formáira.

Harcmodora, életmódja: Eme tekintetben a Snork az egyik legutálatosabb lény. Táplálék után kutatva általában megbújik egy eldugott helyen, megvárja amíg az áldozat elmegy mellette, majd egy hatalmas ugrással ráveti magát, és adig ütlegeli/folytogatja, amíg el nem pusztul. Érdekes vele kapcsolatban, hogy nem lehet rajta kiigazodni. Bár gyakran látni egyedül kóborló Snork-ot, a csordában vadászók sem ritkák. Élőhelyük szintén vegyes képet mutat. Egyaránt találkozhatunk velük elhagyatott épületekben, erdőkben, és mocsarak közelében, sőt még különféle bázisokra is be-beférkőznek. Amennyiben a lény nem vadászik, általában pihen, avagy tébolyult módjára bolyong a Zónában. Ezzel kapcsolatban még egy megjegyzés, a Snork nem minden esetben támad a sztalkerekre, ha nem vadászik, általában békében elmegy mellettük.

A végére egy kép a 2010-es S.T.A.L.K.E.R. táborból, amit a helyi airsoft csapat, a Bandits Airsoft Team szervezett:

Köszönöm, hogy elolvastad, remélem tetszett!

A bejegyzés trackback címe:

https://anomaly.blog.hu/api/trackback/id/tr402332653

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

DennyX · http://anomaly.blog.hu 2010.09.29. 18:31:05

Az a posztnév xD am ez egy gyökér..

Ármin11 2010.09.29. 18:31:46

mióta stalkerezel? +rohadtul durva lenne ha egy ilyen kis cukipofa rádtámad az erdő közepén való életben :S

Mo$qUiTo · http://anomaly.blog.hu/ 2010.09.29. 18:38:54

@Ármin11: kicsit több mint fél éve, de rengeteget olvasok róla :)
@DennyX: Megölni könnyű, a Vérszopó sokkal gyökerebb sztem.

dsomogyi · http://anomaly.blog.hu 2010.09.30. 17:36:28

(ez is) Jó cikk lett! Gratulálok hozzá! :D

pbenicS 2010.09.30. 21:11:24

egyébként hány ellenfél van a játékban?mer azt hallottam hogy elég sok féle

mogyi1999 2010.10.01. 18:54:16

a harmadik képen nagyon fura pózba állt be:D :D :D

Mo$qUiTo · http://anomaly.blog.hu/ 2010.10.01. 21:26:38

@pbenicS: Jól olvastad, rengeteg féle ellenfél van.
@mogyi1999: térdelő rajt?

Déwisz 2010.10.04. 16:26:11

A első képen valami pókember lenne talán de a tövvi se kutya! Jólett így tovább!