;

Mo$qUiTo

Szevasztok!

Bár nem érkezett túl sok szavazat, elég egyértelműen a CoD Rovat nyert (őszinte leszek-nem lepett meg) így ez kerül elsőnek frissítésre. Második, azaz a legközelebbi cikk egy S.T.A.L.K.E.R.-es mutáns leírás lesz, a többieket pedig majd még meglátjuk.

Szóval, ma röviden elemzem a CoD4-ben található pisztolyokat pár szempont alapján, de azt, hogy melyik a legjobb nem jelentem ki, rátok bízom a döntést. Ugye, mint azt minden CoD4 player jól tudja, a multiplayerben 5 féle pisztollyal találkozhatunk a játékban:

*M92F Beretta (M9):

-Tárkapacitás: 15 lőszer

-Irányzék: Nyílt trícium-segédletes irányzék.

-Lőszer: 9 mm Parabellum

-Sebzés: Mérsékelt

-Átütőerő: Gyenge

-Használható: 1-es szinttől kezdve (alapfegyver)

 

 

 

 

 

*HK USP.45

-Tárkapacitás: 12 lőszer

-Irányzék: Nyílt, trícium-segédletes irányzék.

-Lőszer: .45 ACP

-Sebzés: Közepes

-Átütőerő: Gyenge, bár a Berettánál erősebb.

-Használható: 1-es szinttől kezdve (alapfegyver)

 

 

 

 

 

 *Colt M1911

-Tárkapacitás: 8 lőszer

-Irányzék: Egyszerű nyílt, csapott irányzék.

-Lőszer: .45 ACP

-Sebzés: Közepes (az USP-nél valamivel erősebb)

-Átütőerő: Gyenge, de a Berettnánál ez is erősebb.

-Használható: 16-os szinttől.

 

 

 

 

 

*I.M.I. Desert Eagle

-Tárkapacitás: 7 lőszer

-Irányzék: Nyílt, csapott V-irányzék.

-Lőszer: .50 Action Express

-Sebzés: Erős

-Átütőerő: Nagy

-Használható: 43-as szinttől

 

 

 

 

 

*Golden Desert Eagle

Mindenben megegyezik az alap Sivatagi Sassal, leszámítva, hogy arany felületkezelést kapott kívülről.

-Használható: 55-ös szinttől.

 

 

 

 

 

Most pedig lássuk a szempontokat!

Tűzerő: Oldalfegyverünk legfontosabb szempontja, elvégre ha elsődelges fegyverünk kiürült, gyorsan kell válaszolni az ellenséges tűzre. Itt egyértelműen a jókora kaliberrel megáldott Desert Eagle a nyerő, mivel közelről (SureCore módban) 2 lövedék elegendő az ellen leterítéséhez. Őt követi holtversenyben az USP, és a Colt, mivel ezek szinte ugyanakkorát sebeznek, hangtompító nélkül 3-4 lövedék szükséges egy ellenfélbe. Különbség nagyobb távolságokra leadott lövéseknél tapasztalható, ahol a Colt valamivel erősebb. A sereghajtó az M9, mivel ebből a fegyverből Stopping Power nélkül akár 5 lőszert is bele kell engedni a célpontba.

Uralhatóság: Második tényzőnknél a sorrend 180°-os fordulatot vesz. Az M9 elsütésénél szinte semmi hátraható nyomaték nem ébred, így ha gyorsan kell lőnünk sincsenek problémák, a pisztoly a célponton fog maradni. A Colt és az USP itt is holtversenyben a második. Mind a kettő elmozdul a lövések közben, felfele, de ez az elmozdulás gyakorlatilag semmis, legalább is engem nem zavart sose, kivéve ha valaki 200 méterre akar pisztollyal lövöldözni vállhat zavaróvá... A Desert Eagle ezekkel ellentétben hatalmasat ugrik minden egyes lövés után, olyannyira, hogy gyors tüzelés közben elég komplikált célpontot váltani, vagy egyáltlán az áldozaton tartani az irányzékokat. De, mivel én az esetek 90%-ban pisztollyal kb. 10 méteres távolságig lövök, még ez a hatalmas erőhatás sem okoz nehézségeket tüzelés közben.

Pontosság: Pisztolyloknál valamelyest elhanyagolható szempont, elvégre közelharci fegyverek, ahol a pontosság csak másodrendű. Ám ha már itt tartunk, a 4 oldalfegyver pontossága szinte megegyezik, és a különbséget inkább az irányzékok határozzák meg. A Desert Eagle, és az M9 precízebb, vékonyabb célgömbbel rendelkeznek, amivel a hosszabb távra levő célpontok jobban befoghatóak. A Colt, és az USP vaskos célgömbjével ez már nehezebb feladat, de ezeket leszámítva kb. 20 méteres távig mind a 4 pisztollyal egyszerű találatot elérni.

Átütőerő: Félreértések elkerülésére, az átütőerő azt jelenti, hogy az adott fegyver milyen vastagságú falat/tereptárgyat képes átlőni. Ez tiszta sor. Az M9-el ne nagyon próbálkozzunk falon keresztül gyilkolászni, mivel ha még át is üti az adott falat, a lövedékek olyannyira legyengülnek, hogy akár egy tárat is beleengedhetünk az ellenbe. Az USP és az M1911 már valamivel erősebb, de én még mindig nem tartom elég hatékonynak. A Desert Eagle-nél már más a helyzet. Az .50-es kaliberű lövedékek játszi könnyedséggel ütik át a vastagabb falakat is, nagyobb energia veszteség nélkül. Nem hiába kapta a fegyver a Faltörő becenevet :)

A fentebb leírt dolgok csak objektív adatok. Ezekehez hozzájönnek még az adott fegyver egyéb vonásai, pl. a tárkapacitás. Ha ezeket is beleszámítottátok, remélem a cikk alapján is sikerül egy tiszta képet alkotni a CoD4-es pisztolyokról, és ez majd megkönnyíti a választást az újonc playerek számára. :) Azok számára, akiknek semmi újdonság nem volt a cikkben, pedig remélem, hogy sikerült az igazságot objektívan megfogalmazni.

Köszönöm, hogy végigolvastad! A következő cikk: S.T.A.L.K.E.R. Rovat: Mutáns leírás.

A bejegyzés trackback címe:

https://anomaly.blog.hu/api/trackback/id/tr532321980

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

DennyX · http://anomaly.blog.hu 2010.09.25. 17:48:54

Zsír cikk, ezek a háttér nélküli képek kurvajók! Gold Desert powa

Dewider 2010.09.25. 18:06:10

Hát igen engem se lepett volna meg a a Call of Duty rovat győz :D

Dewider 2010.09.25. 18:07:43

Mosquito egyébként fogsz csinálni mw2-ről (cod 6 ról) olyan videót amiben a fegyókat videóban mutatod be? (igen tudom hogy cikkben levannak irva de csak kérdem..)

Malacsult 2010.09.25. 18:37:49

Gold Deagle a legjobb szerinetem,, egyeszer a Crossfire-m keresztül szedtem ki vele valakit

Ármin11 2010.09.25. 20:29:11

a desert eagle nem pistoly hanem mesterlövész!

Atilye · http://pcjatekokelemzes.blog.hu/ 2010.09.26. 00:02:31

Szerintem a Deagle a lehjobb. Baromi stílusos fegyver ;)

dsomogyi · http://anomaly.blog.hu 2010.09.26. 10:05:04

@Atilye: egyetértünk.
Egyébként jó cikk lett!! :)

Mo$qUiTo · http://anomaly.blog.hu/ 2010.09.26. 10:32:43

Legtöbbször én is a Deagle-t használom, de snajper classhoz mindig USP-t teszek be :D
Szerintem amúgy az arany Deagle ronda, én mindig a krómozottat használom xd

Cleveland [http://bugtime.blog.hu] 2010.09.27. 15:34:17

@Mo$qUiTo: Megadod az msn-edet vagy a skype-odat?Multizhatnánk egyet, ha van kedved.Ide: baranyaiben@gmail.com elküldheted az msn-t vagy a skype-ot

Mo$qUiTo · http://anomaly.blog.hu/ 2010.09.27. 15:38:33

@Cleveland [http://bugtime.blog.hu]: Hát, feltéve, ha nem írsz rám minden nap, h játsszunk, akk szívesen megadom :D (neked is jobb lesz, mert nem kell azt hallgatnod, h miért nem mek xd)

Cleveland [http://bugtime.blog.hu] 2010.09.27. 16:09:13

@Mo$qUiTo: Nemdehogy, tanulok, tanulok, tanulok,alig van idóm játszani.Csak, ha fennvagy közbe közbe kérdezek tőled ezt-azt, de nem viszem túlzásba:D