;

Mo$qUiTo

Szevasztok!

A videót valójában mára terveztem, de sikeresen elrontottam a vágást, szóval csak holnap fogom befejezni, illetve bízzatok a YT-ben, hogy képes lesz feltölteni. x) Szóval ezért írok nektek egy újabb ismertetőt, ez alakalommal egy pisztolyról.

A változatosság kedvéért az USP-t (Universal Self-loading Pistol-Univerzális öntöltő pisztoly) is a német Heckler und Koch tervezte, illetve gyártja. Korábbi maroklőfegyvereiktől jóval konvencionálisabb, és egyszerűbb szerkezetű pisztoly. Elsütőszerkezete revolverező, emiatt tűzkészen, csőretöltve is lehet viselni, mivel az elsütőbillentyű teljes meghúzásáig nem adható le lövés. Zárszerkezete a SIG Petter/Browning rendszerű, rövid csőhátrasiklásos, csőlebillenéses módozatot követi. A sztenderd USP pisztoly 3 kaliberben készül. Ezek a 9 mm-es Parabellum (15 tötlényes tár) a .40-es Smith and Wesson (13 töltényes tár) és a .45 ACP (12 töltényes tár). A CoD4-ben, és az MW2-ben egyaránt az USP.45-ös található meg. A kompakt változat még készül .357-es SIG kaliberben is, a céllövő, sport változatok további kaliberekben is létezhetnek. Az USP jó eredményeket ért el a piacon, számos európai rendőrségi erő, és hadsereg használja, és az amerikai hadsereg speciális erői is alkalmazzék, de természetesen, szokásukhoz híven, nem az eredeti fegyvert. Az USA-i változat a Mark.23 nevet viseli, meghosszabított csővel rendelkezik a hangtompító felszereléséhez, illetve számos szerelék-sínt is elhelyeztek rajta.

Pozitívumok:                                                                             Negatívumok:

-Jól uralható                                                            -Nem túl erős                   

-Nagy tárkapacitás

-Egyszerűen használható                                                                        

Technikai adatok Heckler und Koch USP.45

Hossz:200mm

Csőhossz: 112mm

Kaliber: .45 ACP

Üres tömeg: 789 gramm

Tárkapacitás: 12 lőszer

Gyártó: Heckler und Koch GmbH, Oberndorf, Németország

Gyártásban: 1993 óta.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://anomaly.blog.hu/api/trackback/id/tr262255602

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása