;

Mo$qUiTo

Na, már megint új cikk..Most azért van ilyen gyakran bejegyzés, mert hát Új év van, és ennyivel azért szeretnék nektek "kedvezni". Szóval a 4. fegyver ismertetés témája Denny abszolút kedvenc fegyvere a Modern Warfare 2-ben, ez pedig a TAR-21-es gépkarabély.

Ezt a fegyvert izraeli tervezők alkották meg [akár csak a Desert Eagle-t] azzal a céllal, hogy leváltsák a szűk jeruzsálemi utcákon egyébként is kényelmetlen M16A3-as gépkarabélyokat. Közre játszott az is, hogy "hát minek nekünk amcsi fegyver, tudunk mi jobbat is csinálni" Azt hogy Izraelnek sikerült is-e ezt elérnie, döntse el mindenki maga..A TAR-21 egy bull-pup* elrendezésű gépkarabély, melynek tokja, markolata, és előágya is műanyagból készült. Ugyan azokkal a tárakkal működik, mint az M16-osok. A fegyver elrendezésének hála nagyon kényelmes és rövid, de csöve még így is majd olyan hosszú, mint az M16A3-é. Ennek köszönhetően 300 méteres távolságig jól képzett katona egy M16-oshoz fogható szórást tud vele lőni ember nagyságú célra. A zárszerkezet minden új megoldsát mellőz, teljesen hagyományos gázelvételes, gázdugattyús, forgó zárfejes reteszelésű. A Tavort, bár ellátják rendes fém irányzékokkal is, a tok tetején lévő sínre sok féle nagyítás nélküli, ún. reflex irányzék szerelhető föl. Ezek legtöbbje spártai egyszerűséggel, 2db ceruza elemmel működik. Az ehhez hasonló megoldásoknak hála, a TAR-21 még olcsó is. A gépkarabélyt 1998 óta sorozatban gyártják, kis számban rendszerezte Németország, Portugália, néhány kisebb latin-amerikai ország, és India is. Tippek a fegyver hatékony használatához:

-A TAR-21 érezhetően nagyobbat sebez, mint sok más gépkarabély. A Stopping Power-t alkalmazva akár két-három lövedék elég ellenfelünk leterítéséhez.

-A Tavor játékbéli tűzgyorsasága, és pontossága csak átlagos. Rövid sorozatokkal jóval hatékonyabb nagyobb távokra.

-Kis mérete, és pusztító tűzereje miatt már igen hatékonynak tűnhet, különösen közelhrcra nézve, ám lehetőségeit csak akkor használhatjuk ki igazán, ha valami féle irányzékkal toldjuk meg fegyverünket. A fegyverhez trartozó hagyományos red-dot tapasztalataim szerint különösen passzol a fegyverhez, mert gyorsabban emelhetjük vállhoz, és süthetjük el.

 

Pozitívumok                                                                   Negatívumok

-Nagyon nagy sebzés                                                         -Viszonylagos pontatlanság

-Jól uralható                                                                      -Ebből kifolyólag rövid hatásos lőtáv

-Könnyen használható                                                         -Kis apróság: Hangos!

-Mobilis

 

Technikai adatok I.M.I. TAR-21

Hossz: 720mm

 

Csőhossz: 460mm

Kaliber: 5,56x45 NATO vagy M193

Tömeg: 2.8kg(!) üresen

Tárkapacitás: 30 lőszer

Tűzgyorsaság: Kiviteltől függően 750-900 lövés/perc elméletben

Gyártásban: 1998 óta

Gyártó: Israel Military Industries, [I.M.I.] Izrael

___________________________________________________________________________________________________

*bull-pup: Olyan rendszerű fegyver, melynél a zárszerkezet, a tárfészek, és a tár a markolat mögött foglal helyet. Így rövidebb fegyverbe hosszabb cső helyezhető.

A bejegyzés trackback címe:

https://anomaly.blog.hu/api/trackback/id/tr862255562

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása