;

Mo$qUiTo

Eme fegyvert a belga FN Herstal amerikai leányvállalata álmodta meg akkor, amikor a SOCOM [Special Operations Command-Különleges Hadműveletek Parancsnoksága] elhatározta, hogy lecseréli M4A1 Sopmod, és CAR-15A3 fegyvereit egy könnyebb, univerzálisabb fegyverre. A tendert ez a tervezet nyerte meg. A SCAR-család két fő fegyverből áll: a SCAR-L a kisebb, könnyebb verzió, mely  az 5,56x45-ös NATO lőszert lövi. a SCAR-H a nehezebb változat, mely a régebbi 7,62x51-ös NATO lőszerrel üzemel. A két változat zárszerkezete hasonló gázdugattyús, gázelvételes elven működik, mint a Kalasnyikov rendszerű fegyverek. Ennek köszönhetően a SCAR nagyon megbízható, és üzembiztos eszköz. De leginkább azért vonzó a különleges alakulatok körében, mert moduláris rendszerű fegyver. Ez annyit tesz, hogy minden nehézség nélkül ki lehet cserélni a fegyver csövét egy rövidebbre, vagy egy hosszabbra, avagy az irányzékokat is könnyen variálhatja a katona. A SCAR-t gyárilag szerelik több picatinny-sínnel is, ami tovább könnyíti ezt. A modellt el lehet látni gránátvetővel, vagy cső alá szerelhető sörétes fegyverrel is.Ezen kívül mind a két modell átszerelhető lőszerének orosz megfelelőjére, tehát a H változat a 7,62x39-es M43-ra, az L pedig az 5,45x39-es M74-re. Tippek a fegyver hatékony alkalmazásához:

-A SCAR-H igen pontos fegyver, lőszere pedig hosszabb távon is hatásos. Éppen ezért a nagyobb pályákra kiváló, mint például a Wasteland.

-A SCAR-H-nak kicsi, 20 lőszeres tárja van, ezért ajánlom, hogy ha a helyzet adott, minden ellenfél után tárazzátok újra fegyvereteket.

-A fegyvernek lassú tűzgyorsasága van, sokkal lasabb, mint az M4-nek. Közelharcra inkább nagy sebzése teszi alkalmassá, de csoportosdan felbukkanó ellenfelekkel szemben annyira nem hatékony.

-A SCAR könnyen uralható fegyver, ezért sokféle kiegészítővel jól használható. Véleményem szerint hangtompítóval különösen hatékony, mert nagy erejű lőszere ezzel sem lesz gyengébb, vagy pontatlanabb.

 

Pozitívumok                                                             Neatívumok

-Pontos, igen nagy a sebzése                           -Kicsi a tárkapacitása

-Univerzális, sok feladatkörben jól teljesít           -Lassú a tűzgyorsasága

-Mobilis

-Gyors az újratárazása

-Könnyen használható                                                 

Technikai adatok FN SCAR-H:

Hossz:997mm

Csőhossz: A Standard változat hossza 400mm

Kaliber: 7,62x51 NATO

Tömeg: 3.9 kg üresen

Tárkapacitás: 20 lőszer

Tűzgyorsaság: 550lövés/perc elméletben

Gyártásban: 2004 óta

Gyártó: Fabriqe Nationale, USA, Fabriqe Nationale de Herstal, Belgium

__________________________________________________________________________

Láthatjátok, hogy most egy KICSIT részletesebb voltam :P

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://anomaly.blog.hu/api/trackback/id/tr62255532

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása