;

Vérszopó (0)

2010.08.28. 19:07

Mo$qUiTo

Üdv!

Mivel a látogatóink, és a szerkesztő kollégák is jó ötletnek ítélték, itt is az első S.T.A.L.K.E.R. poszt. Még nem nyitunk neki külön rovatot, de ha több cikk lesz, akkor még az is lehetséges:) Első cikkemben a Zóna egyik legrettegettebb humanoid mutánsát, a Vérszopót fogom bemutatni.

Ez a lény leginkább a Zóna központjában él, gyakran földalatt. A sztalkerek rettegik, mert száz meg száz teória szól arról, amint halálos szórítása között fulladnak meg az áldozatai, ezután pedig a lény az utolsó seppig kiszívja a vérüket.

Külleme, testfelépítése: A Vérszopónak egyértelműen emberi vonásai vannak, bár nehéz elhinni hogyan válhattak emberi lények ilyen visszataszító bestiává. A mutáns testtartása jellegzetesen görbe, végtagjai hosszúak, és vékonyak, lábfeje nagyméretű, karmok találhatók rajta. Fejük ovális alakú, szemeik fehérek, a sötétben világítanak. Bőrük pikkelyes, és száraz. Legegyértelműbb ismertetőjele a csápokká módosult szájszerv, amikben olyan mirigyek találhatók, amik feloldják a szöveteket. A lény ezt használja táplálkozáshoz, és ezzel fojtja meg áldozatát, miután rávetette magát.

Képességei, természete: A Vérszopó mozgása meglehetősen "emberi". Támadása lendületes, gyors. Először karmait használja ahhoz, hogy az áldozatát megsebesítse, mozgásképtelenné tegye. Ezután csápjaival megfojtja, majd kiszívja az összes vérét. Legérdekesebb képessége még is az, hogy képes láthatatlanná válni. Ezt akkor teszi, ha tudatosan támad, vagy ha veszélyeztetve érzi magát. Ilyenkor szemeit könnyű észrevenni, illetve vibrál körülötte a levegő. A Vérszopóról érdemes tudni, hogy sosem marad egy helyben támadás közben, nem gyakran futamodik meg, harcias lény. Ha összefutunk vele számítanunk kell a harcra.

 Fajai: A 3 játékban három Vérszopó fajt tudunk megkülönböztetni: Ezek az erdei, a mocsári, és az idősebb Vérszopók. A nevük ellenére, a legtöbb Vérszopó föld alatt él.

Harc ellenük: Ha Vérszopók ellen kell harcolnunk, legjobb taktika az az, hogy ha lehetséges, vonuljunk kicsit vissza, és várjuk meg, hogy ő támadjon. Ekkor egy jól irányzott sörétes puska lövéssel leteríthetjük. A géppisztoly is hatékony ellene, nagy tűzüteme miatt. Ha esetleg sikerül elérnünk, hogy mi vegyük észre hamarabb, akkor távolról intézzük el egy fejre leadott lövéssel, mert érzékei kiválóak, tehát nagy valószínűséggel észrevvesz, ha a közelébe lopózunk. Ha láthatatlan, maradjunk éberek, mert korábban írtam, hogy észre lehet venni ebben az állapotában is.

___________________________________________________________________________________________________

Nos, hát ennyi lenne. Nem túl hosszú, de mellőztem a spoilereket, és csak a lényeget írtam le:) Remélem tetszett

 

A bejegyzés trackback címe:

https://anomaly.blog.hu/api/trackback/id/tr662254904

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása