;

Monolith frakció (0)

2010.08.28. 19:04

Szevasztok!

Most, egy elég hosszú cikknek nézünk elébe, melynek témája a vallási ideológián alapuló Monolith frakció lesz. Eme tömörülés követői, egy idegen, hatalmas sziklát tekintenek istenüknek, amit csak monolitként emlegetnek. Állítólag ez a szikla képes bármilyen kívánság teljesítésére. Valójában csak egy illúzió, amit a Szarkofág alatti laborból tartanak fent. No, és akkor vágjunk bele!

Története: Ezt elég nehéz lesz számomra leírni spoilerek nélkül, de azért megpróbálom. Az erőmű második felrobbanását követően, az azt okozó "Közös Tudat" projekt vezetői elhatározták, hogy toboroznak egy olyan elvakított, agymosott emberekből álló brigádot, akik majd megvédik a Szarkofágot, és az alatta kiépített labort a betolakodóktól. Ezért volt szükség a Monolit-illúzióra, ami megfelelő alapot jelentett egy ilyesféle vallási harc-csoport megalakításához. Például, a Monolith követői nem állhatnak szóba más frakciók követőivel, nem hagyhatják el a Zóna északi részét, tehát a Vörös Erdőtől délebbre már nem mehetnek, illetve kötelességük mindenki megölni, aki esetleg a Vörös Erdőbe, vagy azon túlra tévedne. Ez egy darabig működött is, ám egyre többen voltak kíváncsiak arra, hogy mi található "fenn a magas Északon". Emiatt a Monolith tudósai megterveztek egy olyan gépet, ami egy különleges frekvenciájú radio-aktív kisugárzást (továbbiakban: Psi-kisugárzás, vagy Psi-emisszió) koncentrál az emberi agysejtekbe, és kiirtja azokat, ezáltal agyatlan zombivá butítva szerencsétleneket. A tervező munkálatok, illetve a kísérletek két laborban, az X18-ban, illetve az X16-ban folytak. Utóbbiban meg is építették a prototípust, ami azonban sajnos a személyzet agyát sem kímélte, így pár Monolith katonának kellett elhozni a terveket a laborból. A végleges gépet egy szovjet légvédelmi radarból alakították ki, és meg is építették a Vörös Erdőben. Az új "fegyver" hamarosan megkapta az Agyperzselő nevet, és a Zóna északi része ismét szűz területté vált a többi sztalker számára, és a Monolith frakció is bebetonozta magát korábbi pozíciójába. Más sztalkerek így csak az északi határon találkozhattak Monolith előőrsökkel.

Felszerelésük: A Monolith frakció felszerelése igencsak korszerű valamint változatos. Beszállítóikról gyakorlatilag semmit sem tudunk, de fegyverzetük a Zóna legjobb fegyvereit is magába foglalja. A zöldfülűek is általában AK rendszerű gépkarabélyokkal, vagy AN94-es fegyverekkel vannak ellátva, a tapasztaltabbak kezében pedig már gyakoriak az SG550, G36, vagy AS Val típusú fegyverek. Az igazi veteránok pedig legtöbbször az F2000-et, vagy az OC14-est használják. Sörétes puskának leggyakrabban az olasz SPAS-12-t választják, oldalfegyvernek pedig a német USP, vagy a Walther P99-et hordják az övükön. Mesterlövészeik a legendás, hangtompítós, VSS puskát, ismertebb nevén, a Wintorezt alkalmazzák a jó öreg Dragunov mellett, és ott vannak még az elit-mesterlövészek is, a "Preacher"-ök, akik a rendkívül pusztító Gauss puskával vannak felszerelve. Természetesen raktáraikban fellelhetőek az RPG7-es rakétavetők, és az MGL-140-es forgódobos gránátvetők is. Ruházatukról néhány sor: A zöldfülűek, illetve a felderítők is az úgynevezett Monolith-ruhát viselik, ami gykorlatilag megegyezik a sztenderd sztalker öltözékkel, tehát egy golyóálló mellény, és egy sugárzás ellen védő ruha kombinációja. Súlyosan szennyezett területeken ez a ruha már elégtelen, mert nincs belső légrendszere, bár ilyen változata is létezik, de nem túl gyakori. (3. kép) És természetesen, ott van még a felső képen is látható védő-szkafander is, ismertebb nevén Exoskeleton, ami a Zóna talán legjobb öltözéke, de ennek megfelelően rendkívül drága, és nehéz, de ha az ember egyszer beszerez egy ilyet, akkor már alapból nem számít könnyű ellenfélnek.

Hol találkozhatunk velük: Mint azt korábban is írtam, a Monolithok uralják a Zóna teljes északi részét, tehát a Vörös Erdőt, Pripjatyot, és magát a csernobili atomerőművet is. Így ha sikerül eljutnunk odáig, elsősorban velük fogunk találkozni.

 

 

Taktikájuk: A Monolith követői igen kemény ellenfelek. Mind fegyvereik, mind pedig a harcmodoruk miatt. Nagyon ritkán támadnak egyedül, szokásuk frontálisan lerohanni az ellenfelet, és nem ismernek kegyelmet. Ha támadásra ösztökélik el magukat, akkor a "visszavonulás" szót nem ismerik, jópárszor megeseik, hogy a visszavonuló Monolithokat saját bajtársaik mészárolják le "árulásért". Tehát arra ne számítsunk, hogy megfutamodnak előlünk. Pripjatyban rengeteg borsot fognak még az orrunk alá törni a kiváló mesterlövészeik is, akik a házak, épületek tetejéről gyakran fedezik majd előretörő társaikat. Szóval a Monolih frakció az egyik legkeményebb ellenfélnek tekinthető a játékban.

 

Viszonyuk a többi frakcióval: A Monolith az egyetlen frakció, aki az összes többivel ellenséges viszonyban van. Ez oda-vissza igaz, mert a többi sztalker megveti a Monolith követőit, bolondnak tartják őket, a Monolithoknak pedig az ideologiájuk miatt kell elzárkózniuk a többi sztalker társaságától.Az egyetlen mód egy ember számára ha eme tömörüléssel baráti viszonyt akar kiépíteni az az, hogyha közéjük áll. Ekkor azonban át kell esnie azon az elvakult agymosáson, amit minden tagon végrehajtanak, és végeredményben egy fanatikus, vallási harceszköz válik belőle.

Monolith Preacher Gauss puskával, Exo-szkafanderrel ellátva.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

No, hát ennyi is volna, remélem tetszett:) 

A bejegyzés trackback címe:

https://anomaly.blog.hu/api/trackback/id/tr612254902

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása