;

Mo$qUiTo 

Nos, most az első olyan Tippek&Trükkök cikket olvassátok, ami nem fegyver ismertető. Röviden leírnám nektek, hogy tudjátok hatékonyan alkalmazni a COD.MW2 multiplayerében a kézi-gránátokat, illetve a Semtexet. Először röviden leírnám mi is az a Semtex.

Ez egy C4 robbanóanyaggal "működő", időzített gyujtószerkezettel ellátott bomba/gránát, kinek hogy tetszik. Legfontosabb eltérés eme eszköz, és a sima gránát között az, hogy ennek felületét különleges, erősen ragadó anyaggal vonták be, így képes ráragadni a legtöbb felületre. Így ellenfeleinkre is. Most már, hogy tudjátok, mi ez a dolog, lássuk a tippeket.

Frag Grenades: A kézi-gránátokat egyértelműen arra találták ki, hogy  a fedezék mögött megbúvó ellenfelet kifüstöljük velük. Csak 1 darabot kapunk belőlük, szóval gondoljuk át, hova akarjuk bedobni.

1. Talán a legfontosabb tipp: A gránát 5 mp-s késleltetés után robban. Ennyi idő bőven elég ahhoz, hogy ellenfelünk meglépjen a veszély-zónából. Ezért ha pl. egy ház ablakán akarjuk bedobni, tartsuk kezünkben 3-4 mp-ig, majd utána dobjuk be. Így szinte biztos, hogy a benn tartozkodó ellenfél nem ússza meg néhány repesz darab nélkül.

2. Szintén nagyon fontos, és ezt a semtex-hez is vehetitek, mint jó tanács. Mielőtt magát a gránátot dobnátok be az ablakon, előtte dobjatok föl egy flashbang-et, vagy egy kábító-gránátot, és mivel ezek is sebeznek valamit, a célkereszt körül ekkor megjelenik a találat jelző. Tehát biztosan van valaki fönt, aki éppen vak, és süket a kábító-gránáttól. Ha utána dobjátok be a robbanóeszközt [xD], akkor szinte biztos, hogy meghal az ellen.

3. Azért vigyázzatok, hogy mennyi idejig főzitek* a gránátot a kezetekben, mert ha elkalandoztok, a kezetekben is felrobbanhat, és akkor konyec.

Semtex:

1. A Semtex használatát lényegesen nehezebb kitanulni, mint a Frag-ét. A hardcore kockák ezt úgy mondják, hogy "skilles". Ezért inkább próbálkozattok sokszor, és ne anyázzátok az eszközt, mert higyjétek el, ha kitanuljátok, rendkívül hasznos fegyver válik belőle.

2.Ugye, mint azt írtam korábban, a Semtex mindenhez hozzáragad. Ezért ha elég gyorsak vagytok, a csapatosan felbukkanó ellenség egyikére dobjatok rá egy semtex-et, és ő reflexből elkezd futkosni össze-vissza. Így megzavarja a többit, és a robbanás nagy eséllyel nem csak őt, hanem akár további két-három embert is neutralizálhat. [azéé figyeljétek]

3. A pajzzsal rendelkező ellenfelek ellen [SÜNök] kétségtelen a Semtex a leghatékonyabb. Ha le akarnak bennetek ütni [SÜN SÜN] akkor egyszerűen vágjátok rá a semtexet a pajzsukra, és már nem is olyan kemények. xD

4. A Semtexet nem tudjuk főzni, ellenben végtelen ideig tarthatjuk a kezünkben. Sőt, kibiztosítás után, ha meggondoljuk magunkat, nyomjuk meg a fegyver-váltó gombot, és a kibiztosított Semtexről visszaválthatunk a fegyverünkre. És a gránátot újra kibiztosíthatjuk.

5. Ez egy igen hatékony támadási taktika. Ha a csapatotokban van egy SÜN-harcos, akkor a következőt érdemes tenni: Mivel nincs baráti-tűz, társainkat semmien módon nem ölhetjük meg. [Kivéve, ha ráejtjük a Care-Package-et a fejükre xD] Így a legjobb módszer az, ha a SÜN-re rádobjátok a Semtexet, az befut az ellenségek közé, a pajzsának köszönhetően nagy eséllyel nem lövik szét, a Semtex robbanása pedig akár 4 ellenféllel is végezhet. A társunk pedig egy karcolás nélkük [vagy párral] megúsza az esetet.

6. Ez pedig egy BUG a végére. Biztosítsátok ki a Semtexet, és utána váltsatok át a másodlagos fegyveretekre, ami a BUG előhívása érdekében Javelin kell, hogy legyen. Szóval váltsatok át Javelinre, az pedig egyből kilő egy rakétát. Nem kell tökölni a Lock-On*-al.

_____________________________________________________________________________________________________

 

Főzni a gránátot: Ez a gránát kézben tartásának egy "szakkifejezése".

Lock-on: Ez pedig azt a folyamatot jelenti, amíg a hőkövető, illetve önirányító rakétavetők bemérik a célpontot, majd kilövik a rakétát. Fegyvertől függően 3-5mps-s időtartam.

A bejegyzés trackback címe:

https://anomaly.blog.hu/api/trackback/id/tr762255195

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása