;

Sanyaa

 Először is egy képet hoztam neketek. 

Itt a kép

A mai poszt témája pedig, mint a címben is van hasznos Windows trükkök, amelyekkel egyszerűbbé tehetjük magunknak a számítógépünk használatát, vagy csak szrakozhatunk egy kicsit. Tudom, tudom, ezeket szinte mindenhol meg lehet találni, de ez most egy kis "montage", vagy egy válogatás lenne ezekből.

01. Ha megnyomjuk a főkapcsolót, megkérdezi a gép, hogy biztos kapcsoljon -e ki.

Az asztalon válasszuk a tulajdonsáágok gombot, majd a képernyőkímélő fülön kattintsunk az Energiaellátás gombra, és ott a "Amikor megnyomom a számítógép ki/bekapcsoló gombját:" legőrdülő menüben válasszuk a "Kérdezzen rá!"-t. Alkalmazzuk és készen is vagyunk.

02. Időzített kikapcsolás.

Ennek több módja is lehet, először a legegyszerűbbet mondom: jobbklikk, új parancsikon. A helye ez legyen: shutdown -s, a neve pedig Leállítás. Majd ha készvan jobbklikk az ikonon, és válasszunk neki egy leállításos ikonképet. Ha rákattintunk azonnal leáll. Na mármost, ha időzíteni akarjuk, akkor a parancsikon helyére ezt írjuk: shutdown -s -t 3600, így 3600mp múlva leáll. Ha viszont ezt írjuk, be: shutdown -s -t 3600 -c "Üzenet", akkor egy üzenetet is kapunk a leállításhoz, ezzel meg is tudunk szivatni embereket.

03.Más Windows jelszavának megváltoztatása egyszerűen.

Nyissunk meg egy Parancssort, írjuk be a következő sort: Net User. Ezzel ki írja a gépen lévő összes felhasználót.Tegyük fel, hogy mi egy András nevű felhasználófiók jelszavát szeretnénk megváltoztatni. Következő lépésben írjuk be: Net User András. Ekkor kiadja a felhaszálórol az összes információt. Most írjuk be, hogy Net User András *. Megkérdezi mi legyen az új jelszó és készen is vagyunk.:D

04. Üzenet küldése helyi hálózaton keresztűl.

Ez hasznos nekem például info órán, nálunk az összes gép össze van kötve egy közös hálózatra, és mindenki nek saját felhasználó fiókja lehet. Ilyenkor tudunk hang nélkül üzenetet küldeni a másiknak, vagy csak egyszerüen két testvér gépe össze van kötve.Egyszerűen a oarancssorba írjuk be ezt: net send andrás Going to the páwör sztésön.
A net Send paraméter után a gép vagy a felhasználó neve kell, ezután meg simán az üzenetet. Ha nem tudjuk a gép nevét,akkor a hálózatban vagy a sajátgép opciónál a start menüben tulajdonságok és ott megtudhatod. Ha a gép neve pl. Anomaly Gépe, akkor azt így írd be: anomaly_gépe.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://anomaly.blog.hu/api/trackback/id/tr262392682

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

DennyX · http://anomaly.blog.hu 2010.10.23. 14:43:52

Going to the páwör sztésön. xD Köszönöm

Mo$qUiTo · http://anomaly.blog.hu/ 2010.10.23. 17:49:19

Ez a kép kurvajó:D:D Majd az Umbrella Corp.-osat is kirakhatnád, amit nekem makeltél ;) Am Kovács (tod kiről van szó) pont tnap előtt mutatta ezt a shutdown-os parancsikonos cuccot.

Sanyaaa 2010.10.23. 19:07:14

Kössz! Ok majd felteszem, csak még nincs kész XD. Ezek még alapvetőek, de majd még jobban turkálni fogunk a windózban :D
süti beállítások módosítása