;

GYIK (0)

2010.08.17. 22:25

Gy.I.K.

Mi a lényege ennek a blognak?

-Ezt a blogot azért hoztuk létre, hogy bármilyen témával kapcsolatos videókat, cikkeket publikáljuk. FIGYELEM: a blog minden esetben saját véleményünkön alapszik, ezért részrehajlás, szubjektivitás számos posztnál tapasztalható!

Miért ez a nevetek?

-Mert kellett valami, ami tükrözi azt, hogy itt minden lesz, ami minket érdekel. Mivel az anomália egy olyan dolgo, ami bármilyen formában megtalálható, ez a név jónak tűnt. :)

Kik a szerkesztők?

-Denny, AtiLye, Mo$qUiTo, Dsomogyi, Sanyaa. Tagfelvételt egy darabig még nem tervezünk.

Mióta léteztek?

-2010 augusztus 28.-a óta, amikor a PC Játékok Elemzés című blog megszűnésével átköltözünk ide. Az a blog 2008 november 16.-án kezdte meg működését.

Milyen hosszúságú egy évad?

-A hagyomány kedvéért, november 16.-án tartunk évadzárást. Az azt követő évad 17.-én indul.

Meddig tervezitek, hogy együtt csináljátok a blogot?

-Ameddig jól megvagyunk egymással, illetve amíg nem unjuk meg ezt az egészet. :)

Milyen időközönként várhatóak új posztok?

-Mivel 5 szerkesztő munkálkodik, ezért írásos cikkekkel 1-2 naponta lehet számolni. A videókkal más a helyzet, mert pl. egy elemzést elég időigényes megcsinálni. Tutorialok, és BuG videók gyakrabban is lesznek.

A videózáshoz milyen programokat használtok?

-Felvételhez: Fraps, SnagIt, Camtasia Studio

-Videószerkesztéshez: Ulead Video Studio Plus, Nero Vision 5, Sony Vegas, Windows Movie Maker, CyberLink Power Director

-Effekteléshez: Adobe After Effects

Hee, ez kopi másoló vagy!

-Mivel elég sokan foglalkoznak manapság ilyesmi témájú blogokkal, már gyakorlatilag mindenkire rá lehet mondani, hogy ezt, meg ezt másolta... Ilyen pl. a Twitter, vagy a játékbemutatós videók. Szóval az ilyen jellegű kommentek moderálásra kerülnek, kiváltképp, ha sértő, obszcén hangnemben írják őket.

Jelentkezhetek tagnak?

-Ahhoz, hogy jelentkezz szerkesztőnek, Tagfelvételnek kell lennie a blogon. Aztán közölnöd kell, hogy írásos, vagy videós témában akarsz elhelyezkedni. Majd készítesz egy cikket, vagy egy videót a felvételre. Azt elbíráljuk, és eldöntjük, hogy bekerülhetsz-e. Ennyi az egész.

Küldhetek be videót?

-Vicces, érdekes témájú videókat nyugodtan küdlhettek az e-mail címünkre. A YouTube-ról is linkelhettek videókat a chat-be pl.

Ezmiez?! Bannt kaptam?!

-Az alábbi okok miatt kaphat valamely kommentező bannt:

> Reklámozás. Ha folyamatosan kommentbe reklámozik valaki, 1 hét idejéig kaphat bannt. Hogy miért? Mert ha reklámozni szeretné az adott oldalt, akkor küld egy e-mailt a anomaly@freemail.com-ra, és kitesszük az oldal linkjét az ajánlott blogok oldaldobozba, cserébe ő is tegye meg ezt, az ő oldalán, a mi linkünkkel. Ennyi. És az oldal linkje mindig ott lesz.

>Szidalmazás: Az oldal, vagy a videóink gátlástalan szidalmazásáért először figyelmeztetés,/az adott komment moderálása jár. Ha az illető folytatja, akkor 1 hónapig kap bann-t. Ha esetleg még AZUTÁN is folytatná, akkor örökre kibannoljuk... A videókhoz építő jellegű kritikát kérünk, mert csak az alapján javulhat a teljesítményünk..

>OFF-olás. Mi is az az OFF? Az adott poszt témájához nem illő dolgokról való kommentlés, vagy egy oldal belinkelése kommentbe. Ezt meg lehet tenni, viszont akkor bigyesszük oda a komment elejére ezt a szót, hogy OFF, és utána lehet írni, de ezt minden képpen tegyük meg, mert különben egy hétre kap bann-t az illető.. DE! Ha valaki csak azért kommentel, hogy OFFoljon, akkor szintén egy hétre bannoljuk.

>Vita két kommentelő között: Volt már rá példa, nem is egyszer, hogy egy, az adott bejegyzés témájához, egyébként nem illő dolgon két kommentelő írásaban vitatkozott egymással. Az összes ilyen kommentet moderáljuk, de ha csak azért is tovább húzzák egymás [és a többi látogató] idegeit is, akkor mindannyiójukat bannoljuk egy hétre.

>Egy másik oldal szidása: Ha kommentbe írjátok, hogy ez meg ez az oldal milyen szar, akkor a komment moderálásra kerül. Ha folyamatosan csinálja az illető, 1 hétre, vagy 1 hónapra bannoljuk.

A chat szabályzata (ezt minden kedves látogatónak ajánlatos elolvasni):

-Tilos trágárkodni, obszcén, bántó szavakat alkalmazni más kommentezőkre, avagy oldalakra.

-Tilos reklámozni: ha reklámozást látunk a chat-ben, a megjegyzést moderáljuk, mert társoldalságot, vagy a hasonló dolgokat inkább e-mailben, vagy kommetnben intézzük. Természetesen YouTube-ról, vagy más videómegosztókról linkelhettek vidiket.

-Tilos értelmetlen, felesleges kommenteket írogálni a chat-be. Pl. köszönés minden további üzenet nélkül, a videó, vagy cikk állásáról kérdezgetni (ajánlom a kedves látogatók figyelmébe az állapotjelzőt) illetve teljesen értelmetlen, semmihez nem köthető megjegyzésket hagyni. Minden ilyenféle dolgot moderálunk, második alkalomra, az illető bant kap egy hétre.

-Tilos floodolni, azaz sokszor leírni egymás után ugyanazt

Amit szabad:

-Minden mértékben OFF-olni, leszámítva a fentebb leírt dolgokat.

-Segítséget kérni.

-És minden más dolgot, ami nem ütközik a fentebb tiltott dolgokkal.


Bannolási rendszer:

-Első figyelmeztetés után a kommentet moderáljuk, és az illetőt írásban figyelmeztetjük. (mint a suliban xD)

-Második figyelmeztetés után a kommentet moderáljuk, és az illetőt bannoljuk egy hétre.

-Harmadik figyelmeztetés után a megjegyzés moderálásra kerül, és örök bann.

Remélem érthető voltam, használjátok egészséggel a Chat-et!

Mi a rovatok lényege?

-Elemzések: PC játékokról készített több részes bemutatók, melyben az adott játék minden részére igyekszünk kitérni.

-BuG Series: PC játékokból összeválogatott hibák bemutatásra videók, illetve képek formájában.

-Végigjátszások: PC játékok végigjátszása több részes videós formában.

-Haditechnika: Haditechnikai témákkal foglalkozó rovat.

-Zene rovat: Zenei blokk, ha úgy tetszik. Bandák, albumok, hangszerek, a mi ízlésünknek megfelelően, leginkább a keményebb zenei műfajokhoz (metal, punk, rock) kötötten.

-Szeressük a költészetet: Versek felmondása videókra. AtiLye személyes rovatja.

-Tutorialok: Programok kezelését, használatát bemutató videók.

-Képek: Sanya személyes alkotásai.

-i törtéS.T.A.L.K.E.R. rovat: A S.T.A.L.K.E.R. című játékkal foglalkozó rovat.

-Call of Duty rovat: a Call of Duty című játékkal foglalkozó rovat.

_________________________________________________________________
Ennyi lenne a lényeg. Ha valami olyasmi történne, természetesen a GYIK frissülni fog.

Néhány rovat buttonja mlég nem kapott helyet a 'Rovatok' menüpontnál, mivel a szükséges buttonokat nem alkottuk még meg.


 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://anomaly.blog.hu/api/trackback/id/tr472229199

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása